Unique Botanica, de naam zegt het eigenlijk al: wij zijn gespecialiseerd in unieke collecties planten. Uniek ten aanzien van variëteiten, maar ook uniek qua verschijningsvormen: extra groot of juist miniatuur … in ieder geval anders dan anders! Consumenten met een passie voor het zelf (op) kweken van planten zijn bij Unique Botanica aan het juiste adres, wij leveren uitsluitend stekken oftewel uitgangsmateriaal van superieure kwaliteit.

Onze eerste en direct omvangrijke specialiteit is onze collectie Fuchsia, een collectie van > 1000 variëteiten. Opgaande soorten, hangende soorten, grote bloemen, kleine bloemen en uiteraard ook winterharde soorten.

Op onze kwekerij in Obdam (bij Alkmaar) hebben wij uiteraard onze moederplanten in opkweek waar wij verse vitale stekken van snijden. De periode 2018-2020 stond in het teken van het vinden van huisvesting voor de lange termijn en het uitbreiden van onze collectie. Tevens werken we voortdurend aan het creëren van een overzichtelijke indeling en presentatie voor onszelf en onze bezoekers.

In de loop van 2020 maken we onze collectie stekken-uitgangsmateriaal stap voor stap online beschikbaar via onze webshop. Wij zijn u graag van dienst en hopen elkaar spoedig te ontmoeten op onze kwekerij!

Naast stekken oftewel uitgangsmateriaal van Fuchsia kunt u bij Unique Botanica ook terecht voor unieke variëteiten Coleus (Siernetel), bijzondere, nieuwe en/of unieke zomerbloeiers en kuipplanten. Uw eigen perkplanten of kuipplanten kweken, zelf hanging baskets samenstellen en kweken of gewoon gepassioneerd bouwen aan uw eigen collectie. In 2020 starten we ook een collectie miniatuur kamerplanten die geschikt zijn voor terraria.

Onze Fuchsia’s leveren wij uit onder het label: Unique Botanica – Exclusive Fuchsia Collection & onze andere unieke plantsoorten leveren wij uit onder het label: Unique Botanica – Exclusive Plant Collection. In onze webshop is altijd het actuele en bestelbare aanbod zichtbaar. Na het plaatsen van uw bestelling stekken – uitgangsmateriaal kunt u uw bestelling, zodra deze gereed is op komen halen op de kwekerij (op afspraak).