Unique Botanica, de naam zegt het eigenlijk al: wij zijn gespecialiseerd in unieke collecties planten. Uniek ten aanzien van variëteiten, maar ook uniek qua verschijningsvormen: extra groot of juist miniatuur … in ieder geval anders dan anders! Consumenten met een passie voor het zelf (op) kweken van planten zijn bij Unique Botanica aan het juiste adres, wij leveren uitsluitend stekken oftewel uitgangsmateriaal van superieure kwaliteit.

Onze eerste en direct omvangrijke specialiteit is onze collectie Fuchsia, een collectie van > 1000 variëteiten. Opgaande soorten, hangende soorten, grote bloemen, kleine bloemen en uiteraard ook winterharde soorten.

Op onze kwekerij in Berkhout (bij Hoorn) hebben wij uiteraard onze moederplanten in opkweek waar wij verse vitale stekken van snijden. Daarnaast hebben we Fuchsia’s op onze kwekerij met een leeftijd oplopend tot > 35 jaar oud, échte pareltjes! Het jaar 2018 stond voor ons in het teken van het huisvesten en uitbreiden van onze collectie en hebben we gewerkt aan het creëren van een overzichtelijke indeling en presentatie voor onszelf en onze bezoekers.

Vanaf Januari 2019 hebben we onze collectie stekken-uitgangsmateriaal online beschikbaar gemaakt via onze webshop.

Naast stekken oftewel uitgangsmateriaal van Fuchsia kunt u bij Unique Botanica ook terecht voor bijzondere, nieuwe en/of unieke zomerbloeiers en kuipplanten. Uw eigen perkplanten of kuipplanten kweken, zelf hanging baskets samenstellen en kweken of gewoon gepassioneerd bouwen aan uw eigen collectie.

Onze Fuchsia’s leveren wij uit onder het label: Unique Botanica – Exclusive Fuchsia Collection & onze andere unieke plantsoorten leveren wij uit onder het label: Unique Botanica – Exclusive Plant Collection. In onze webshop is altijd het actuele en bestelbare aanbod zichtbaar. Na het plaatsen van uw bestelling stekken – uitgangsmateriaal heeft u de keuze om uw bestelling zodra deze gereed is op te laten sturen (per post) of bij ons op de kwekerij (op afspraak) af te komen halen.

Wij zijn u graag van dienst en hopen elkaar spoedig te ontmoeten op onze kwekerij!